(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya. Mazkur maqolada oddiy va murakkab kashtalarni tikish texnologiyalarining asosiy jihatlari, ular orasidagi farqlar, qo‘llaniladigan an’anaviy usullar va zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Milliy kashtachilik san’atida qadimdan shakllangan tikipish uslublari bugungi kun talablariga mos ravishda yangicha texnologiyalar bilan uyg‘unlashib bormoqda. Mamlakatimizda amaliy san’atga bo‘lgan e’tibor ortib borayotgani sababli kashtachilikda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati ortmoqda. Ushbu maqola kashtachilik san’ati bilan shug‘ullanuvchilar, dizaynerlar, hunarmandlar va kasb-hunar o‘quv yurtlari o‘quvchilari uchun foydali bo‘lishi mumkin. Аннотация. В статье рассматриваются основные аспекты простых и сложных технологий вышивки, их различия, традиционные методы и современные подходы. В искусстве национальной вышивки старинные техники вышивки сочетаются с новыми технологиями в соответствии с требованиями сегодняшнего дня. В связи с возросшим вниманием к прикладному искусству в нашей стране возрастает значение инновационных подходов в вышивке. Статья может быть полезна для тех, кто занимается искусством вышивки, дизайнеров, мастеров и учащихся профессиональных училищ. Abstract. This article covers the main aspects of simple and complex embroidery technologies, their differences, traditional methods and modern approaches. In the art of national embroidery, ancient embroidery techniques are being combined with new technologies in accordance with today’s requirements. Due to the increasing attention to applied arts in our country, the importance of innovative approaches in embroidery is increasing. This article may be useful for those involved in the art of embroidery, designers, craftsmen and students of vocational schools.