(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya. Ushbu maqolada universal tikuv mashinalarida ishlatiladigan choklarning asosiy turlari hamda ularni tikish jarayonlarida sifat nazoratining ahamiyati yoritilgan. Chok turlari va ularning texnik xususiyatlari ko‘rib chiqilib, tikish jarayonidagi sifat nazorati metodlari tahlil qilinadi. Zamonaviy tikuv sanoatida mahsulot sifatini ta’minlash uchun sifat nazorati tizimlari muhim rol o‘ynaydi. Maqola universal mashinalar yordamida tikilgan choklarning sifatini oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini yaxshilashga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Abstract. This article discusses the main types of seams used in universal sewing machines and the importance of quality control in their sewing processes. Types of seams and their technical characteristics are considered, and quality control methods in the sewing process are analyzed. Quality control systems play an important role in ensuring product quality in the modern sewing industry. The article contains recommendations aimed at improving the quality of seams sewn using universal machines and improving production efficiency.