(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada Muhammad Yusufning she’riyatida Vatan va Ona timsollarining badiiy talqini o‘rganiladi. Shoirning yurtga bo‘lgan sadoqati, xalq qalbidan chiqqan ohanglarda ifodalangan vatanparvarlik kayfiyati, onaning obrazidagi ilohiylik va ona-Vatan uyg‘unligi yoritilgan. Maqolada she’riy namunalar asosida Muhammad Yusufning milliy g‘urur, tarixiy xotira, xalq ruhi va bugungi avlod tarbiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Ushbu tahlillar orqali shoir ijodining milliy ongni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan