(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Poliomiyelit kasalligi — bu asosan bolalarda uchraydigan, asab tizimini zararlovchi yuqumli kasallik bo‘lib, poliovirus deb ataluvchi virus tomonidan yuzaga keladi. Bu kasallik asosan og‘iz orqali yuqadi va ichak orqali organizmga kiradi. Poliovirus organizmga kirgach, u asosan ichak shilliq qavatida ko‘payadi, so‘ngra qon aylanish tizimiga o‘tadi va markaziy asab tizimining nerv hujayralarini zararlaydi.