(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyasining zamonaviy ta’lim tizimidagi roli, imkoniyatlari va afzalliklari keng yoritilgan. Maqolada sun’iy intellektning ta’lim jarayoniga ta’siri, shaxsiylashtirilgan o‘qitish, virtual yordamchilar, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari va til o‘rganish vositalari orqali qanday samarali foydalanilayotgani ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyaning ta’limdagi dolzarb muammolari, xavotirlari va istiqbollari haqida ham so‘z yuritiladi. Maqola sun’iy intellektni zamonaviy o‘quv jarayonida qo‘llash orqali ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning ehtiyojlariga moslashtirilgan yondashuvni joriy etish imkonini taqdim etishini asoslaydi.