(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Mazkur maqolada texnika oliy oʻquv yurti “Dasturiy injiniring” ta’lim yoʻnalishi talabalarini fizika fanini oʻqitish orqali fizikaviy hodisa va jarayonlarni loyihalash va konstruksiyalash boʻyicha kompetensiyalarini shakllantirish, ularni loyihaviy-konstruktorlik faoliyatiga tayyorlash haqida fikr yuritilgan. Undan tashqari fizika oʻquv kursini oʻqitishni tashkil etishning loyihalash bosqichlari va loyihaviy-konstruktorlik faoliyatining mazmuniy blok-sxemasi aniq misollar orqali tushuntirib berilgan. Аннотация: В данной статье рассматривается формирование компетенций в проектировании и конструировании физических явлений и процессов посредством обучения физике студентов образовательной программы «Программная инженерия» технического вуза, а также их подготовка к проектно-конструкторской деятельности. Кроме того, на конкретных примерах поясняются этапы проектирования организации преподавания курса физики и содержательная структурная схема проектно-конструкторской деятельности. Abstract: This article examines the formation of competencies in the design and construction of physical phenomena and processes through teaching physics to students of the educational program "Software Engineering" of a technical university, as well as their preparation for design and engineering activities. In addition, specific examples explain the stages of designing the organization of teaching a physics course and the substantive structural scheme of design and engineering activities.