(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida inklyuziv ta’lim modellari, ularning asosiy tamoyillari, turlari va joriy etilish mexanizmlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’lim nogironligi bo‘lgan, ijtimoiy himoyaga muhtoj, til, irq, millat yoki boshqa omillar tufayli cheklovlarga duch kelayotgan bolalarga sifatli ta’lim olish imkonini beruvchi tizim sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada inklyuziv ta’limning asosiy modellari – integratsiyalashgan, moslashtirilgan va differensial yondashuvlar haqida batafsil ma’lumot berilgan. Bundan tashqari, bu modellarning afzalliklari, kamchiliklari hamda amaliyotga tatbiq etishdagi dolzarb muammolar ko‘rib chiqilgan.