(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada kreditning zamonaviy iqtisodiy hayotdagi o‘rni va uning zarurligi tahlil etiladi. Kredit — jismoniy va yuridik shaxslarning moliyaviy ehtiyojlarini qondirishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lib, iqtisodiy faollikni oshirish, tadbirkorlikni rivojlantirish, iste’mol darajasini ko‘tarish kabi omillarda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada, shuningdek, kredit vositasidan oqilona foydalanish, moliyaviy savodxonlikning ahamiyati va qarzga mas’uliyat bilan yondashish zarurligi ham yoritilgan. Kreditning ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, u bilan bog‘liq xavf-xatarlar ham ko‘rib chiqilib, ulardan qanday ehtiyot choralarini ko‘rish mumkinligi haqida tavsiyalar berilgan.