(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada pillachilik (ipak qurti yetishtirish) binolarida zarur mikroiqlim sharoitlarini ta’minlash uchun energiya tejamkor qurilmalarni ishlab chiqish va ularni amaliyotga joriy etish masalalari yoritilgan. Mikroklimat parametrlari – harorat, namlik, shamollatish va yoritilishning ipak qurtining rivojlanishiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, quyosh energiyasi, issiqlik izolatsiyasi va avtomatlashtirilgan boshqaruv texnologiyalari asosida energiya samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi.