(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada broyler jo‘jalarining o‘sishi va rivojlanish jarayoniga Laktuvet-1 nomli biologik faol oziqa qo‘shimchasining ta’siri o‘rganildi. Tajriba sifatida 100 bosh Ross-308 zotli broyler jo‘jalari tanlab olindi va 2 guruhga bo‘lindi: nazorat va tajriba guruhi. Tajriba guruhiga asosiy yemga qo‘shimcha ravishda Laktuvet-1 qo‘shildi. O‘rganish natijalari shuni ko‘rsatdiki, Laktuvet-1 preparati qo‘shilgan jo‘jalarda tana og‘irligining o‘sishi, yemdan foydalanish koeffitsienti va umumiy sog‘lomlik ko‘rsatkichlari sezilarli darajada yaxshilandi. Bundan tashqari, Laktuvet-1 ichak mikroflorasining muvozanatini saqlash, ovqat hazm qilishni yaxshilash va immunitetni kuchaytirishda ijobiy rol o‘ynadi. Xulosa qilib aytganda, Laktuvet-1 preparati broylerlar uchun ekologik toza, samarali va xavfsiz oziqa qo‘shimchasi sifatida tavsiya etilishi mumkin. В данной научной статье изучено влияние биологически активной кормовой добавки Лактивет-1 на рост и развитие бройлерных цыплят. В исследовании использовались 100 цыплят кросса Росс-308, разделённых на контрольную и опытную группы. Цыплятам опытной группы в рацион дополнительно вводили Лактивет-1. Результаты показали, что у цыплят, получавших добавку, наблюдались лучшие показатели прироста массы, коэффициента использования корма и общего состояния здоровья. Лактивет-1 способствовал улучшению пищеварения, поддержанию баланса кишечной микрофлоры и укреплению иммунитета. В итоге добавка может быть рекомендована как экологически безопасное и эффективное средство в рационе бройлеров. This scientific article examines the effect of the biologically active feed additive Laktuvet-1 on the growth and development of broiler chickens. A total of 100 Ross-308 broiler chicks were used and divided into control and experimental groups. The experimental group received Laktuvet-1 as a supplement to the main diet. Results showed that chicks receiving the supplement had significantly better weight gain, feed conversion ratio, and overall health. Additionally, Laktuvet-1 positively influenced gut microbiota balance, improved digestion, and enhanced immunity. In conclusion, Laktuvet-1 can be recommended as an eco-friendly, effective, and safe feed additive for broilers.