(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada saraton kasalliklari bo‘yicha statistik ma’lumotlarga asoslangan tahlil va zamonaviy axborot texnologiyalari yordamida bu kasalliklarning erta aniqlanishi, davolanishi hamda profilaktikasi masalalari yoritilgan. Onkologik kasalliklarning global statistikasi, xususan, JSST (Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti) tomonidan e’lon qilingan ko‘rsatkichlar asosida kasalliklarning tarqalish sur’ati, prognozlar va asosiy xavf omillari chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada sun’iy intellekt, Big Data, elektron tibbiy yozuvlar tizimi (EMR/EHR), biotibbiy tahlil va tasviriy diagnostika vositalari (MRT, KT, PET/KT) kabi ilg‘or texnologiyalarning onkologiya sohasida qo‘llanilishi, individual yondashuv asosidagi davolash (targeted therapy, immunotherapy), skrining dasturlari va profilaktik chora-tadbirlar muhim omil sifatida ko‘rsatilgan.