(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotation: Ushbu ilmiy maqolada xalqaro turizm menejmentining istiqbolli g‘oyalari global transformatsiyalar, zamonaviy texnologik yondashuvlar va ijtimoiy mas’uliyat kontekstida chuqur tahlil qilindi. Tadqiqotda sun’iy intellekt, raqamli platformalar, katta hajmdagi ma’lumotlar (big data), AR/VR, blokcheyn va mobil ilovalar orqali menejment jarayonlari qanday yangilanayotgani o‘rganildi. Shuningdek, barqarorlik, inklyuzivlik, xalqaro hamkorlik va regional integratsiya kabi zamonaviy yondashuvlarning xalqaro turizm boshqaruvidagi o‘rni asoslab berildi. O‘zbekiston misolida esa istiqbolli yo‘nalishlar – raqamli infratuzilma, yashil turizm, madaniy inklyuziya, innovatsion ta’lim va xalqaro brend strategiyasi – amaliy tavsiyalar sifatida taklif qilindi.