(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarni innovatsion tayyorgarliklarini rivojlantirishning nazariy asoslari, shart-sharoitlari va pedagogika-psixologiya fani misolida bu jarayonning o‘ziga xos jihatlari atroflicha yoritilgan. Innovatsion pedagogik yondashuvlar, zamonaviy ta’lim texnologiyalari, o‘quv muhiti modernizatsiyasi hamda o‘qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar keltirilgan. Аннотация: В статье подробно изложены теоретические основы, условия и особенности развития инновационной подготовки будущих учителей на примере педагогической психологии. Представлены научно-практические рекомендации по инновационным педагогическим подходам, современным образовательным технологиям, модернизации образовательной среды, использованию интерактивных методов в учебном процессе. Abstract: This article provides a detailed description of the theoretical foundations, conditions and specific aspects of the development of innovative training of future teachers, using the example of pedagogical psychology. Scientific and practical recommendations are presented on innovative pedagogical approaches, modern educational technologies, modernization of the educational environment, and the use of interactive methods in the teaching process.