(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda ish beruvchilar o‘zining ishlab chiqarish yoki xizmat ko‘rsatish korxonasida xodimlarning mehnatini oqilona tarzda tashkil qilish, undan samarali foydalanish va har bir hodimning bajargan ishiga va uning natijalariga to‘g‘ri baho berish uchun berilgan vazifani (ishni yoki xizmatni) bajarishga qancha mehnat (qancha vaqt) sarf qilganini bilish kerak. Shuning uchun ham har qanday ishlab chiqarish yoki xizmat ko‘rsatish, mehnat sarfida son va sifat mutanosibliklari belgilanishini va ijtimoiy mehnatni aniqlashni talab etadi. Abstract. Today, employers need to know how much labor (how much time) each employee spent on performing a given task (work or service) in order to rationally organize the labor of employees in their production or service enterprise, use it effectively, and correctly evaluate the work performed and its results. Therefore, any production or service requires determining the quantitative and qualitative proportions of labor consumption and determining social labor.