(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Inson o‘z mehnatining sifati va unumdorligini oshirish maqsadida mehnat qurollarini va ishlab chiqarish vositalarini doimiy va to‘xtovsiz ravishda o‘zgartirib va mukammallashtirib boradi. Buning natijasida u mehnat jarayonida doimiy ravishda yuzaga chiqadigan turli zararli va xavfli omillar ta’siri ostida qoladi, ishlab chiqarishda ishlovchilar hayoti, sog‘ligi va ish qobiliyatini muhofazalash, turli baxtsiz hodisalarning, jarohatlanishlar va kasb kasalliklarining oldini olish, qulay va bexatar mehnat sharoitlarini yaratishga, xavfsiz mashina va mexanizmlar, qurilmalar, uskunalarni loyihalashga, ishlab chiqishga va ishlab chiqarishga tatbiq qilishga xizmat qiladi. Yuqoridagi fikrlarni inobatga olgan holda shuni taklif qilaman: zamonaviy raqamli. iqtisodiyot muhitda mehnat xavfsizligini boshqarish tizimi ishlashi va rivojlanishi uchun ijtimoiy-iqtisodiy, innovasiya, investitsiyalarni jalb etish, axborot oqimini nazorat qilish, Mehnatni muhofaza qilish jarayonlarini avtomatlashtirish va eng xavfli ish joylarini robotlashtirishni aniqlash imkonini beradi. Abstract. In order to improve the quality and productivity of his work, a person constantly and constantly changes and improves his tools and means of production. As a result, he is constantly exposed to various harmful and dangerous factors that arise in the labor process, which serve to protect the life, health and working capacity of workers in production, prevent various accidents, injuries and occupational diseases, create comfortable and safe working conditions, design, develop and implement safe machines and mechanisms, devices, equipment. Taking into account the above considerations, I propose: in a modern digital economy, the operation and development of the labor safety management system will allow for socio-economic, innovation, investment attraction, information flow control, automation of labor protection processes and robotization of the most dangerous workplaces Абстрактный. Люди постоянно и неустанно меняют и совершенствуют свои орудия и средства производства с целью повышения качества и производительности своего труда. В результате оно подвергается воздействию различных вредных и опасных факторов, постоянно возникающих в процессе труда, и служит охране жизни, здоровья и трудоспособности работающих на производстве, предупреждению различных несчастных случаев, травм и профессиональных заболеваний, созданию комфортных и безопасных условий труда, проектированию, разработке и внедрению безопасных машин и механизмов, приборов и оборудования. Принимая во внимание вышеизложенное, я предлагаю следующее: современная цифровая технология. Функционирование и развитие системы управления охраной труда в экономических условиях позволяет обеспечить социально-экономическое, инновационное, инвестиционное развитие, управление информационными потоками, автоматизацию процессов охраны труда, роботизацию наиболее опасных рабочих мест.