(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ayollar yubkasi modellarini tanlashda matoning tuzilishi va fasl bilan bog‘liq omillar muhimligi tahlil etilgan. Matoning fizik xossalari – zichligi, oqimlanuvchanligi, elastikligi va nafas oluvchanligi, yubka shakliga va estetik ko‘rinishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi keng yoritilgan. Qattiq va yumshoq matolar o‘rtasidagi farqlar, ularning turli figura turlariga mosligi, shuningdek mavsumga qarab mato tanlashning ahamiyati izohlangan. Yozgi, kuzgi, qishki va bahorgi mavsumlar uchun mos materiallar tavsiflangan, parvarish jihatlari ham inobatga olingan. Ushbu maqola moda dizaynerlari, tikuvchilik mutaxassislari va ayollar kiyimini modellashtirish bilan shug‘ullanuvchilar uchun amaliy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi. Abstract. This article analyzes the importance of fabric structure and seasonal factors in choosing women’s skirt models. The physical properties of the fabric - density, flowability, elasticity and breathability - are widely covered, how they affect the shape and aesthetic appearance of the skirt. The differences between hard and soft fabrics, their suitability for different body types, as well as the importance of choosing fabrics depending on the season are explained. Suitable materials for the summer, autumn, winter and spring seasons are described, and care aspects are also taken into account. This article serves as a practical guide for fashion designers, sewing specialists and those involved in modeling women’s clothing.