(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiy: Enterit - bu ingichka ichakning yallig’lanishi. Shuningdek, u oshqozon (gastroenterit) yoki yo’g’on ichakni (enterokolit) o’z ichiga olishi mumkin. Odatda virusli, bakterial yoki parazitar infektsiya (oziq-ovqat zaharlanishi, oshqozon hasharoti yoki oshqozon grippi) sabab bo’ladi. Ba’zida bu radiatsiya, giyohvand moddalar yoki kasallik tufayli yuzaga keladi. Abstract: Enteritis is an inflammation of the small intestine. It can also involve the stomach (gastroenteritis) or the large intestine (enterocolitis). It is usually caused by a viral, bacterial, or parasitic infection (food poisoning, stomach bug, or stomach flu). Sometimes it is caused by radiation, drugs, or illness. Аннотация: Энтерит — это воспаление тонкого кишечника. Он также может поражать желудок (гастроэнтерит) или толстый кишечник (энтероколит). Обычно его вызывает вирусная, бактериальная или паразитарная инфекция (пищевое отравление, желудочная инфекция или желудочный грипп). Иногда его вызывает радиация, лекарства или болезнь.