(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ушбу мақола патологик анатомия ва гематология фанларининг ўзаро боғлиқлигини ва касалликлар ташхиси ҳамда ривожланишидаги морфологик асосларини таҳлил қилади. Унда ҳужайра ва тўқималар даражасидаги патологик ўзгаришлар, яллиғланиш жараёнлари, ўсмаларнинг шаклланиши ва қон тизими касалликларининг гистопатологик хусусиятлари ёритилади. Мақола замонавий тиббиётда касалликларни аниқ ташхислашда морфологик текширувларнинг аҳамиятига эътибор қаратади. Annatation:This article analyzes the interrelationship between pathological anatomy and hematology, and their morphological foundations in disease diagnosis and progression. It elucidates pathological changes at cellular and tissue levels, inflammatory processes, tumor formation, and histopathological features of blood system diseases. The article emphasizes the importance of morphological examinations in accurate disease diagnosis within modern medicine.