(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida, ayniqsa so‘nggi yillarda ma’muriy huquq sohasida olib borilgan islohotlar, ularning huquqiy asoslari, maqsadlari va amaliy natijalari o‘rganilgan. Yangi tahrirdagi Ma’muriy javobgarlik to‘g‘risidagi kodeks, Ma’muriy sudlarning faoliyati va fuqarolarning huquqiy manfaatlarini himoya qilishdagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, korrupsiyaga qarshi kurash, davlat xizmati faoliyatini takomillashtirish hamda raqamlashtirish jarayonlarining ma’muriy huquqqa ta’siri yoritiladi. Maqolada mavjud muammolar, xalqaro tajribalar asosida taklif va tavsiyalar ham bayon etiladi.