(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola stress va uning boshqarilishi masalasini o’rganadi. Stress insonning muammolarga yoki qiyinchiliklarga bo’lgan tabiiy javobidir, lekin uning salbiy ta’sirlari hayot sifatini pasaytirishi mumkin. Maqola stressning asosiy sabablarini, jumladan ichki va tashqi omillarni, shuningdek, hayotiy voqealar bilan bog’liq stressni ko’rib chiqadi. Stressning belgilari jismoniy, emotsional va kognitiv jihatdan namoyon bo’lishi mumkin. Bundan tashqari, maqolada stressni boshqarish uchun samarali usullar keltiriladi, jumladan jismoniy faoliyat, relaxatsiya texnikalari, ijtimoiy qo’llab-quvvatlash, vaqtni boshqarish va sog’lom turmush tarzi