(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:: Mazkur maqolada 1917-yilda tashkil etilgan Turkiston muxtoriyati tarixiy hodisa sifatida o‘rganiladi. Muxtoriyat g‘oyasining shakllanishi, siyosiy va ijtimoiy zaminlari, uning qisqa umriga qaramay, milliy ozodlik harakati tarixidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot Turkiston xalqining mustaqillikka bo‘lgan intilishi va bu yo‘ldagi fidokorona harakatlarning tarixiy ahamiyatini yoritishga qaratilgan.