(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Tarixda hech qachon ko‘p geografik ma’lumotlarga ega bo‘lgan vaqt bo‘lmagan, bu fazoviy jihatdan faollashtirilgan ijtimoiy fanlar uchun inson va atrof-muhit muammolarining ko‘pligini tushunish uchun katta imkoniyatlar yaratadi [1]. Bunday ma’lumotlar ko‘plab manbalar, jumladan yerni kuzatish uchun o‘rnatilgan va yangi texnologiyalari tomonidan yaratilishi; smartfonlarning miniatyuralashtirilgan va kengaytirilgan mobil sensorli platformalari shular jumlasidandir [2].