(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qora tuynuklar va neytron yulduzlar haqidagi zamonaviy nazariyalar, ularning fizik xususiyatlari, shakllanish jarayonlari va koinotdagi roli tahlil qilinadi. Gravitasiyaviy kollaps, kvant nazariya bilan umumiy nisbiylik nazariyasining uyg‘unlik muammolari, zamonaviy kuzatuv texnologiyalari yordamida olingan ma’lumotlar asosida ushbu obyektlar haqidagi qarashlar yoritiladi. Shuningdek, neytron yulduzlar bilan bog‘liq pulsar hodisasi, qora tuynuklar bilan esa vaqt va fazo egilishi, Hawking nurlanishi kabi nazariyalar muhokama qilinadi.