(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sog‘lom ovqatlanishning bolalar jismoniy, psixologik va kognitiv rivojlanishiga bo‘lgan ijobiy ta’siri yoritilgan. Sog‘lom ovqatlanish odatlarining bola organizmi uchun ahamiyati, ularning aqliy faoliyat, e’tibor, xotira va o‘quv jarayonidagi samaradorlikka ta’siri batafsil o‘rganiladi. Tadqiqot davomida sog‘lom ovqatlanishning yaroqsiz ovqatlanish bilan solishtirilgan holdagi natijalari, shuningdek, ota-onalar va ta’lim muassasalari tomonidan bu borada olib borilishi kerak bo‘lgan chora-tadbirlar bo‘yicha amaliy tavsiyalar taqdim etilgan.