(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada antropogen (inson faoliyati bilan bog‘liq) omillarning ekologik muhitga ko‘rsatayotgan salbiy ta’sirlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Atrof-muhitning ifloslanishi, biologik xilma-xillikning kamayishi, tabiiy resurslarning tugashi kabi dolzarb muammolarga inson omillarining qanday sababchi bo‘layotgani bayon etiladi. Shu bilan birga, ekologik barqarorlikni ta’minlashda zarur bo‘lgan tavsiyalar ham keltiriladi.