(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada geometriyada asosiy uch o‘lchovli shakllardan biri bo‘lgan sfera (yoki shar) tushunchasi keng yoritilgan. Sharning matematik ta’rifi, yuzasi, hajmi, geometriyadagi o‘rni va texnika, astronomiya, biologiya kabi turli fanlardagi qo‘llanilishi misollar orqali tahlil qilinadi. Maqola zamonaviy tadqiqotlar va ilmiy nazariyalarga asoslanib yozilgan.