(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek xalq bastakori Yunus Rajabiyning hayoti va ijodiy merosi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy-biografik yondashuv asosida uning musiqiy faoliyati, maqom san’atiga qo‘shgan hissasi va o‘zbek madaniyati rivojiga ta’siri o‘rganiladi. Аннотация: В статье рассматривается жизнь и творческое наследие узбекского народного композитора Юнуса Раджаби. Исследование основано на историко-биографическом подходе, анализируется его вклад в развитие макама и узбекской музыкальной культуры. Annotation: This article explores the life and creative legacy of the Uzbek folk composer Yunus Rajabiy. Using a historical-biographical approach, the study analyzes his contribution to maqom art and the development of Uzbek musical culture.