(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada til siyosatining lingvokulturologik ahamiyati tahlil qilinadi. Til va madaniyatning o‘zaro bog‘liqligi, davlat tili maqomini rivojlantirish, ko‘p tillilikni qo‘llab-quvvatlash hamda milliy qadriyatlarni targ‘ib qilish masalalari yoritilgan. Lingvokulturologiya til siyosatini huquqiy chora-tadbirlar bilan cheklab qo‘ymasdan, uni ma’naviy-ma’rifiy jihatlari bilan boyitish zarurligini ta’kidlaydi. O‘zbek tilidagi iboralar va maqollar milliy o‘zlikni ifodalovchi asosiy unsurlar sifatida ko‘rsatilgan. Maqola davlat tilining madaniy birlashuv va birdamlikni ta’minlashdagi rolini ham ochib beradi.