(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Yorug‘lik interferensiyasi, difraksiyasi va dispersiyasi yorug‘likning to‘lqin xususiyatlarini o‘rganish va tushunishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan fizik hodisalardir. Ushbu hodisalar yorug‘likning to‘lqin tabiatini ochib berish bilan birga, optika sohasida ko‘plab texnologik va ilmiy yutuqlarning asosini tashkil qiladi. Bu maqolada yorug‘lik interferensiyasi, difraksiyasi va dispersiyasining mohiyati, ularning yuzaga kelish sabablari, xususiyatlari va kundalik hayot hamda ilm-fanda qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.