(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada naqd pulsiz operatsiyalarni tashkil qilishning zamonaviy usullari va ularni hisobga olishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Elektron to‘lov tizimlari, bank kartalari va mobil to‘lov platformalarining ishlash prinsipi tahlil qilinadi. Naqd pulsiz operatsiyalarni hisobga olishda xalqaro moliyaviy hisobot standartlari va O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligiga rioya qilish masalalari muhokama qilinadi.