(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining moliyaviy sog‘lomlashtirilishi borasidagi hozirgi holat, amalga oshirilayotgan islohotlar va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Davlat budjeti barqarorligini ta’minlash, byudjet intizomini mustahkamlash, qarz yuki va moliyaviy risklarni boshqarish bo‘yicha chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sog‘lom moliyaviy tizim yaratish yo‘lida yuzaga kelayotgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Аннотация. В статье анализируется современное состояние финансовой устойчивости экономики Узбекистана, проводимые реформы и существующие проблемы. Рассматриваются меры по обеспечению устойчивости государственного бюджета, укреплению бюджетной дисциплины, управлению долговой нагрузкой и финансовыми рисками. Также даются возникающие проблемы на пути создания надежной финансовой системы и рекомендации по их устранению. Abstract. This article analyzes the current state of financial soundness of the economy of Uzbekistan, the reforms being implemented and existing problems. Measures to ensure the stability of the state budget, strengthen budget discipline, manage the debt burden and financial risks are considered. Also, emerging problems on the way to creating a sound financial system and recommendations for their elimination are given.