(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik amaliyot jarayonida muomala madaniyatining shakllanishi va talaba-o‘quvchi o‘zaro munosabatlarining o‘rni tahlil qilinadi. Muomala madaniyati shaxslararo aloqaning asosiy tarkibiy qismi sifatida qaralib, ta’lim jarayonida kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Amaliy kuzatuvlar, metodik tahlillar asosida talaba-amaliyotchilarning o‘quvchilar bilan muloqot jarayonida duch keladigan muammolar va ularni bartaraf etish usullari ochib beriladi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida samarali interaksiya strategiyalarini qo‘llash bo‘yicha takliflar keltirilgan. В данной статье рассматривается формирование культуры общения в процессе педагогической практики и анализируются особенности взаимодействия между студентами-практикантами и учащимися. Культура общения представлена как важный компонент межличностной коммуникации, влияющий на формирование профессиональных компетенций будущих педагогов. На основе практических наблюдений и методического анализа выявлены проблемы, возникающие в процессе общения между студентами и школьниками, а также предложены пути их решения. Также даны рекомендации по использованию современных педагогических подходов для построения эффективной коммуникации. This article examines the development of communication culture during pedagogical practice, focusing on the dynamics of interaction between student-teachers and pupils. Communication culture is considered a vital component of interpersonal relations and a key factor in the development of professional competencies in future educators. Based on practical observations and methodological analysis, the article identifies common communication challenges and suggests solutions for improving interaction. It also provides recommendations for implementing modern pedagogical approaches to ensure effective dialogue in the classroom setting.