(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anostatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekistonning muhim geobotanik mintaqalaridan biri boʻlgan Fargʻona vodiysi oʻsimliklar dunyosining biologik xilma-xilligi, uning tabiiy boylik sifatidagi ahamiyati, iqlim, relyef va tuproq sharoitlarining floraga taʼsiri, endemik va noyob turlar holati tahlil qilinadi. Shuningdek, antropogen omillar taʼsirida yuzaga kelgan muammolar va ularni hal qilish boʻyicha tavsiyalar beriladi. Maqolada o‘simlik turlarining saqlanishi, tabiiy muhitni barqarorlashtirishdagi o‘rni ham yoritilgan.