(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Irsiyat va o‘zgaruvchanlik insoniyatning hayoti va rivojlanishining muhim jihatlari bo‘lib, ular tabiat va jamiyatda yuz beradigan jarayonlarni tushunishda asosiy o‘rin tutadi. Irsiyat atamasi odatda ota-onalardan avlodlarga o‘tadigan genetik ma’lumotlarni anglatadi. Bu genetik ma’lumotlar organizmning tashqi ko‘rinishi, ichki tuzilishi, fiziologik xususiyatlari va hatto ba’zi xulq-atvor jihatlarini belgilaydi. Irsiyat orqali organizmlar o‘z avlodlariga o‘ziga xos xususiyatlarini yetkazib beradi, bu esa turlarning davomiyligini ta’minlaydi.