(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada massaj qon- tomir va limfada qon oqimi oshirishda, qon tomirlari kengaytirishda, a’zo va to‘qimalar oziqlanishi va kislorodga to‘yinishi yaxshilanishida ishtirok etadi. Limfa oqimlarining yaxshilanishi jarohat ta’sirida paydo bo‘lgan shishlarni kamaytiradi.Maqolada massajni qon tomir va limfa tizimiga ta’siri aniq yoritilgan shuningdek massaj fiziologik tasiri ham yoritilgan.