(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada funksional savodxonlikning mohiyati, uning XXI asr ko‘nikmalari bilan o‘zaro bog‘liqligi va uni jahon tajribasi hamda milliy tarbiya qadriyatlari asosida shakllantirish metodikasi tahlil etiladi. Zamonaviy o‘quvchilarda nafaqat o‘qish, yozish va hisoblash, balki axborotni tahlil qilish, tanqidiy fikrlash, qaror qabul qilish, axloqiy baholash kabi kompetensiyalarni rivojlantirishning metodik asoslari yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchilarning bu boradagi metodik tayyorgarligi va zamonaviy vositalardan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.