(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Respublikamizda irrigatsiya va melioratsiya tizimlarini modernizatsiya qilish, suv resurslaridan oqilona foydalanish va suv isrofiga barham berish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Qishloq xo‘jaligi samaradorligini oshirish bevosita zichlovchi g’altakmola va beton qorishmasini aralashtirgich bilan jihozlangan kanal sirtiga beton qoplama yotqizadigan mashinaning konstruksiyasi texnologik ish jarayoni asoslangan sug‘orish tizimlarining texnik holatiga bog‘liqligi o’rganildi. Аннотация: В нашей республике одним из актуальных вопросов является модернизация ирригационных и мелиоративных систем, рациональное использование водных ресурсов и ликвидация водных отходов. Изучена зависимость конструкции машины для укладки бетонного покрытия на поверхность канала, оснащенной непосредственно уплотнительной катушкой и мешалкой для бетонной смеси, от технического состояния оросительных систем, на которых основан технологический процесс. Abstract Modernization of irrigation and melioration systems, rational use of Water Resources and elimination of water waste is one of the pressing issues in our republic. It was studied that improving agricultural efficiency directly depends on the technical condition of irrigation systems on which the construction of a concrete coating is based on the technological work process of the construction of a concrete coating on the canal surface equipped with a compacting reel and a concrete mixture mixer.