(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada hokim qarorlarini qabul qilish jarayonida fuqarolar ishtirokini ta’minlashning tashkiliy-huquqiy asoslari tahlil qilingan. Muallif amaldagi qonunchilikni hamda mavjud muammolarni o‘rganib, qarorlar ochiqligi, jamoatchilik muhokamalari va ijtimoiy nazorat mexanizmlarini kuchaytirish zarurligini asoslaydi. Shuningdek, ilg‘or xorijiy tajriba misolida fuqarolar ishtirokini institutsional jihatdan mustahkamlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.