(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Ocimum basilicum (rayhon) o‘simligining biologik, kimyoviy, farmakologik va xalq tabobatidagi xususiyatlari keng yoritilgan. Rayhon tarkibidagi efir moylari, flavonoidlar, fenollar, vitaminlar va mineral moddalarning organizmga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. O‘simlikning salomatlikni saqlash, kosmetik va oziq-ovqat sanoatidagi qo‘llanilishi bayon etilgan.