(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida olib borilayotgan til siyosati va uning ijtimoiy hayotdagi ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, o‘zbek tilining davlat tili sifatidagi mavqei, uni mustahkamlash borasidagi huquqiy, ijtimoiy va texnologik omillar yoritilgan. Maqolada til siyosatining identitet shakllanishi, ijtimoiy integratsiya, kommunikatsiya samaradorligi kabi yo‘nalishlardagi ta’siri ilmiy asosda o‘rganilgan hamda dolzarb muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar aniqlangan.