(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ichki va tashqi migratsiya oqimlarining hududiy rivojlanishdagi o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. Aholining ish, yashash, va ta’lim olish maqsadida mintaqalararo ko‘chishi, shuningdek, xorijiy davlatlarga mehnat migratsiyasi hududiy iqtisodiy faollikka, mehnat bozori strukturasiga va ijtimoiy infratuzilmaga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani statistik va tahliliy usullar asosida ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari migratsiya jarayonlarini boshqarishning kompleks yondashuvini ishlab chiqish zarurligini ko‘rsatadi.