(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy dizaynerlik faoliyatida etnik ramzlar va uslublarning integratsiyasi jarayoni tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida O‘zbekistonlik dizaynerlarning ijodida milliy naqsh va motivlarning qanday stilizatsiya qilinayotgani, ularning zamonaviy moda bilan uyg‘unlashtirilish usullari chuqur o‘rganildi. Tahlillarga ko‘ra, etnik naqshlar zamonaviy dizayn kontekstida nafaqat dekorativ element, balki madaniy merosni saqlash va ifodalash vositasi sifatida muhim o‘rin egallamoqda.