(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada eshituv idrokining ontogenezda rivojlanish jarayoni, bolaning nutqini shakllantirishda eshitishning ahamiyati, tug‘ilganidan boshlab bolalarning nutqiy va fonematik eshituv ko‘nikmalarining bosqichma-bosqich shakllanishi yoritib berilgan. Tadqiqotchilarning ilmiy ishlari asosida bolalar nutqining normal rivojlanish bosqichlari, tovushlarni eshitish va talaffuz qilishdagi bosqichli o‘zgarishlar, shuningdek, pedagogik yondashuvlar muhimligi ta’kidlangan. Maqola, ayniqsa logopedlar, defektologlar va pedagoglar uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, bolalarning eshituv idrokini to‘g‘ri baholash va rivojlantirish metodikalariga asos yaratadi.