(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy dunyoda yoshlar turli madaniy va diniy ta’sirlarga duch kelmoqda. Bu ta’sirlarning eng xavflilaridan biri – missionerlik faoliyatidir. Missionerlik – bu ma’lum bir din yoki e’tiqodni boshqalarga singdirish, ularni o‘z e’tiqodiga jalb qilishga qaratilgan faoliyatdir. Ushbu jarayon yoshlarning ongiga va ularning ma’naviy olamiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Natijada, yoshlar o‘z milliy va dini qadriyatlaridan uzoqlashishi, o‘zligini yo‘qotishi mumkin. Bu esa ularning kelajagi uchun jiddiy tahdid hisoblanadi. Аннотация: В современном мире молодёжь подвергается различным культурным и религиозным влияниям. Одним из наиболее опасных из них является миссионерская деятельность. Миссионерская деятельность – это деятельность, направленная на привитие определённой религии или убеждений другим людям, привлечение их к своей вере. Этот процесс оказывает существенное влияние на сознание молодёжи и её духовный мир. В результате молодёжь может отдалиться от своих национальных и религиозных ценностей, потерять свою идентичность. Это представляет серьёзную угрозу для её будущего. Abstract: In the modern world, young people are exposed to various cultural and religious influences. One of the most dangerous of these influences is missionary activity. Missionary activity is an activity aimed at instilling a certain religion or belief in others, attracting them to one’s own faith. This process has a significant impact on the minds of young people and their spiritual world. As a result, young people may move away from their national and religious values, lose their identity. This is a serious threat to their future.