(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarini boshqarishda rahbarlarning o‘zaro munosabatlarida milliy va ma’naviy qadriyatlarga mos madaniy ko‘nikmalarni shakllantirishning ahamiyati yoritilgan. Unda rahbarlar tomonidan madaniy ong, muloqot madaniyati, qadriyatlarga asoslangan boshqaruv mezonlariga amal qilish zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, ta’lim tizimida samarali boshqaruvni ta’minlashda axloqiy-me’yoriy yondashuvlar va hurmat asosida aloqalarni yo‘lga qo‘yish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. O‘zbekiston ta’lim tizimidagi islohotlar kontekstida rahbarlik madaniyatini yuksaltirish yo‘nalishida takliflar ishlab chiqilgan.