(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Yiringli yalligʻlanish kasalliklari inson organizmida yuzaga keladigan va ko‘pincha infektsion sabablar bilan bog‘liq bo‘lgan murakkab patologik jarayonlardir. Ushbu kasalliklar yalligʻlanishning yiringli shaklida kechadi, yaʼni toʻqimalarda yiring toʻplanadi, bu esa organizm uchun jiddiy xavf tugʻdiradi. Yiringli yalligʻlanish jarayoni organizmning mikroorganizmlarga qarshi immun javobi sifatida yuzaga keladi, ammo baʼzan bu jarayon nazoratdan chiqib, sogʻlom toʻqimalarga zarar yetkazishi mumkin.