(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Axloqiy tarbiya insonning ruhiy va ma’naviy dunyosini shakllantirishda, uning jamiyatda to‘g‘ri va ma’naviy jihatdan pok bo‘lishida muhim ahamiyat kasb etadi. Bu jarayonda ilm va tafakkur markaziy o‘rin tutadi. Axloqiy tarbiyaning asosiy maqsadi insonni nafaqat tashqi qoidalarga, balki ichki ruhiy va ma’naviy qadriyatlarga ham moslashtirishdan iboratdir. Bu esa faqat bilim egallash bilan emas, balki chuqur tafakkur va o‘z-o‘zini anglash orqali amalga oshadi. Faxriddin ar-Roziy axloqiy tarbiyada ilm va tafakkurning o‘rni haqida chuqur fikrlar bildirgan buyuk mutafakkirdir. Uning qarashlari bugungi kunda ham ahamiyatini yo‘qotmagan, aksincha, zamonaviy axloqiy muammolarni hal etishda yo‘l-yo‘riq ko‘rsatmoqda.