(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tashkilot va korxonalarda qaror qabul qilish jarayonida aniq, ishonchli va tahlil qilingan ma’lumotlarning ahamiyati yoritiladi. McKinsey, Gartner kabi xalqaro tadqiqotlar hamda O‘zbekiston tajribasi asosida faktlarga tayangan boshqaruvning samaradorlikka ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tahlil va solishtirma metodlar orqali aniq ma’lumotlarga asoslangan qarorlarning raqobatbardoshlik, tezkorlik va barqarorlikka qanday hissa qo‘shishi amaliy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruvda raqamli yondashuv va ochiq axborotlar tizimining o‘rni ham alohida o‘rganiladi. Abstract: This article explores the importance of accurate, reliable, and well-analyzed data in the decision-making processes of organizations and enterprises. Based on international studies by McKinsey, Gartner, and practical cases from Uzbekistan, the paper examines how data-driven management influences efficiency. Using analytical and comparative methods, it is demonstrated how evidence-based decisions contribute to competitiveness, agility, and sustainability. In addition, the role of digital approaches and open data systems in modern management is specifically addressed.