(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining ekologik qonunchiligida barqaror rivojlanish tamoyillarining ifodalanish darajasi tahlil qilinadi. Xususan, Ekologik kodeks va boshqa asosiy huquqiy hujjatlarda atrof-muhitni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, iqlimga moslashuv kabi tamoyillar qanday aks ettirilgani o‘rganiladi. Shuningdek, BMTning 2030-yilgacha mo‘ljallangan Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) bilan milliy qonunchilik o‘rtasidagi uyg‘unlik baholanadi. Tadqiqot natijasida mavjud huquqiy bo‘shliqlar aniqlanib, milliy qonunchilikni global tamoyillar bilan uyg‘unlashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.