(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada talabalarning axborot madaniyatini rivojlantirishga ta’sir etuvchi pedagogik, texnologik va ijtimoiy shart-sharoitlar tahlil qilingan. Axborot savodxonligi, axborot xavfsizligi, tahlil qilish qobiliyati va raqamli madaniyat kabi ko‘nikmalar baholangan, tadqiqot jarayonida statistik tahlillar o‘tkazilgan va shunga muvofiq, axborot madaniyatini shakllantirishning ilmiy modelini ishlab chiqishga oid takliflar keltirilgan bo‘lib, mazkur model axborot-kommunikatsiya muhitida talabalarning faol ta’lim-tarbiyaviy faoliyatini ta’minlashga yo‘naltirilgan.